Tänään oli taas verikoe- ja lääkärintarkastuspäivä. Verikokeista ei ainakaan vielä ole soiteltu perään, mikä merkinnee että kaikki on ok. Hemoglobiini vielä jarruttelee, mutta se on kovinkin normaalia tässä tilanteessa. Ja muutenkin kaikki näytti myös lääkärin silmillä olevan hyvällä mallilla.

Ja pääasiahan on, että mies (ja myös vaimo) voi hyvin. Tosin, nuo testejä edeltävät yöunet ovat aina vähän huonommat, joten pikkasen tuppaa väsyttämään. Ja remonttimies ei saanut remonttiaan valmiiksi (jatkaa huomenna), eli alakerrassa on sotku. Eli kyllä valiteltavaakin löytyy, kun oikein mikroskoopilla tarkastelee... ;-)

Sain tänään tohtorilla muutenkin itselleni uutta tietoa sairaudestani - siis Kroonisesta Myelooisesta Leukemiasta. (Kuten aikaisemmin olen todennut, en ole kovin aktiivisesti tarkkaa tietoa hankkinut esim. netin kautta, joten moni teistä varmaankin tietää asiasta enemmän kuin minä.)

Eli, jos jotakuta itseni lisäksi kiinnostaa: kroonisuus EI tarkoita sitä, että minulla olisi virheellinen kromosomisto (kuten tähän asti olen luullut) - tämä tarkoittaisi syntyperäistä vikaa. Sairaudessani kantasoluuni on muodostunut jossakin vuosien saatossa (n. 2-7 vuotta sitten) sairas solukko, missä Philadelfia -kromosomi tuottaa syöpäsoluja. Koko hoitoni tarkoitus on tuhota tuo sairas solukko, mihin tehtävään parhaiten soveltuvat uuden kantasoluni tuottamat terveet taistelijat. (Ihan tarkasti se ei mene näinkään, mutta hällä väliä.)
Bottom line: todellinen taistelu on siis parhaillaan käynnissä kehossani hyvisten ja pahisten välillä - kaikki muu hoito ja lääkitys on ja on ollut vain tukea tälle.

Kutkuttava ajatus... :-|