Terveiset Pyhältä! Aurinkoa, lunta ja Lapin rauhaa...

22.4.2008

Tiistaina yöjunamatkan jälkeen vuokra-auton avaimet kouraan, ja suunta kohti Pyhätunturia. Matkaa Rovaniemeltä ei ole kuin vajaat 150 kilometriä, joten hyvissä ajoin olemme perillä, ja saamme mökinkin käyttöömme saman tien.

Tuntuu siltä, kuin olisimme ainoat ihmiset koko paikassa. Kausi on selkeästi ohi, vaikka lumitilanteen ja säiden puolesta paikka on kauden parhaassa kunnossa!

Asetumme taloksi, jonka jälkeen käymme kävelyllä. Aurinko on todella kirkas, ja valkoinen lumipeite kirkastaa paistetta entisestään. Vain tuuli suhisee puiden latvoissa - muita ääniä ei ole. Aivan uskomattoman hieno olo täyttää koko kehon, kun nautimme rinnebaarin terassilla kaakaosta ja maisemista. Jutalla kädessä skumppalasi... ;-) Ja kivutkin ovat tänään poissa!

Laskemme persmäkeä alas ravintolaan lounaalle. Klassinen lehtipihvi ranskalaisilla saa hymyn leviämään huulille. Lounaan jälkeen kauppaan, josta lyhyt kävely mökille. Mökillä saunaan, jonka jälkeen täydellinen rentoutuminen sohvalla loistavan kirjan kanssa (Dirt - kertoo Mötley Crüen tarinan. Suosittelen.).

Puolenyön aikoihin pehkuihin. Nukahdamme sylikkäin ja uni on syvää...

23.4.2008

10 tunnin unien jälkeen olo on väsynyt, mutta onnelinen. Aamiaisen jälkeen suuntana suksivuokraamo. Väsymys on poissa.

Aurinko helottaa jopa lämpimämmin kuin eilen ja varjossakin on yli 5 astetta lämmintä. Joten kun olemme hiihtäneet vajaan kilometrin, tervettä hikeä jo pukkaa... Liikunta täydentää euforisen tunteen, mutta kipu tekee jo alusta lähtien selväksi sen, ettei mitään matka- tai nopeusennätyksiä tällä kertaa synny.

Ei haittaa: tämän parempaa olotilaa en voisi toivoa, joten jos nyt muutama kilometri jää hiihtämättä, sillä ei ole merkitystä. Merkitystä on vain tällä hetkellä ja tällä tunteella, mikä on aidosti (pitkästä aikaa) pelkkää hymyä ja hyvää oloa.

Paistamme makkarat ladun varrella olevassa laavussa, ja nautimme kuumasta marjamehusta. Kiire ja huolet ovat poissa, on vain aurinko, hiljaisuus, rauha ja hyvä olo.

Takaisin hiihtäessä huomaan naureskellen, että kunto on todella rapistunut. Tosin, suuri osa energiaa menee kyllä kipuiluun, joten varsinaisesta kunnosta on ehkä vaikea sanoa mitään. Vajaan 9 kilometrin lenkin jälkeen olen kyllä aivan poikki, vaikka taukoineen lenkkiin menikin nelisen tuntia...

Saunan jälkeen olo on kyllä hieno. Kunpa pääsisi liikkumaan kohta ilman kipuilua, niin voisi toden teolla tervehdyttää fysiikan nopeasti "entiselleen".

Illalliselle meneme Pyhähotellin ravintolaan, mistä on uskomattomat näkymät yli järvien ja tuntureiden. Lappi on kaunis. Aurinkokin laskee vasta klo 22 aikoihin!

24.4.2008

Loistavien yöunien jälkeen Jutta menee rinteeseen laskemaan, ja minä tulen hotellille (missä wlan toimii ilmaiseksi) lukemaan sähköposteja ja kirjoittelemaan blogia.

Pivet ovat auringon edessä, mutta Jutan mukaan rinteet ovat huippukunnossa. Laskijoita ei näy kuin kourallinen, joten puhdasta "kissattua" rinnettä pääsee Jutta huristelemaan. Itse en rinteeseen uskalla, vaikka veri sinne kyllä pahasti vetääkin.

Nyt lähden mökille tekemään hernekeittoa ja lettuja (täytteeksi Nutellaa ja kermavaahtoa), ja nauttimaan kiireettömyydestä vielä tämän päivän.

Huomenna suuntana Joulupukin maa ja Lordi -ravintola. Yöjuna kotiin lähtee seitsemän aikoihin illalla. Jo nyt tiedän, että tällaisia "ex-tempore" -reissuja tulemme tekemään vastaisuudessa enemmän. Suomi on kaunis maa ja täällä on paljon nähtävää! :-D

Mahtavaa loppuviikkoa kaikille!