Meilahti, osasto 11, huone 12 - taas täällä.

Yöllä iski päänsärky, joka ei taittunut pelkällä Panacodilla. Ja päänsäryn intensiteetti oli aika huikea: vähän kuin paha krapulapäänsärky potenssiin tuhat. Kipu aiheutti myös  hermokramppeja ja pientä "sätkynukkeilua", joka ei ihan normaaliin krapulaankaan yleensä kuulu.

Joten, soittelin sitten yöllä osastolle ja kysyin lupaa lisälääkityksen ottamiseen. Pyysivät että tulisin päivystykseen. Otin kuitenkin lisää nappia ja odotin aamuun, kun oli joka tapauksessa sovittuna kontrollikäynti... Jos vaikka särky aamuun mennessä helpottaisi. Ei helpottanut, joten valvoin ja pidin Jutankin hereillä tuosta 02:00 lähtien aina aamuun asti. Ehkä ois sittenkin pitänyt lähteä heti... Jälkiviisaus paras viisaus.

Lekurin luona kipu oli jo helpottanut siedettäväksi, mutta yölliset lääketripit oli vielä päällä. Pekka "Ozzy" Karpin haahuilu labran ja heman polin välillä nyt jo vähän naurattaa. Nukahdin myös odotustilaan, ja heräsin kuola poskella vähän ennen omaa vuoroani.

Lääkäri oli saanut kuulla yöllisestä konsultointisoitostani, ja kun verikokeissakaan ei ilmennyt mitään selitystä päänsärylle, päättivät tehdä vähän lisäkokeita. Epäilevät että tuo vyöruusuvirus (eli jonkin lajin herpes) olisi nyt noussut päähän (känniä suosittelen enemmän), ja ovat huolissaan mahdollisesta aivonesteen tulehtumisesta.

Siispä, lisäkokeita ja suonensisäistä lääkitystä varten sitä nyt taas täällä ollaan. Deja-vu, jippii. 

Kyllä tämä mun mielestä on jo nähty. Kauheasti en lisäoppia enää tästä kerrasta tule saamaan. Kärsivällisyyttä siis koetellaan. Taas. Been there, done that. Boo-fucking-hoo.

Positiivisella rintamalla luuydinnäytteen patologisissa tutkimuksissa ei näkynyt enää jälkeäkään vihulaisesta, ei edes siitä kromosomivirheestä (Philadelphia -kromosomi)! Hieno uutinen, millä tämä uusi koettelemuskin tuntuu lähinnä huonolta vitsiltä, jota ei vain nyt jaksaisi enää... ;-)

Ja justiinsa sain myös tietää, että ainakaan pään viipalekuvassa ei löytynyt mitään ihmeellisyyksiä. Jospa huominen selkäydinkoe toisi sitten vähän vastauksia...

Eli, ex-presidenttimme sanoin, "Kyllä se siitä."

***

Kaikille asianosaisille vielä tiedotusluonteista asiaa: vappupäivän brunssi toteutuu suunnitellusti. Saatanpa itsekin pistäytyä paikalle, jos lekurit minua nyt lomalle uskaltavat päästää...