Hyvää Joulua kaikille! Ja onnellista uutta vuotta kaupan päälle.

Niinhän se taas sujahti, Joulu nimittäin. Ei niin että sitä huomaamattakaan olisi voinut olla. Hyvät esivalmistelut ja vielä pieni loppukiri päälle, niin kyllä sitä pienen joulustressin sai vielä aikaiseksi. Olen yksi niistä, jotka kritisoivat jouluhälinän turhuutta, mutta riemulla otan sen joka vuosi vastaan; mitä enemmän hälinää, sen parempi...

Stressi onkin ehkä vähän liian negatiivinen sanavalinta. Pikemminkin kyse on jouluvireestä... Ja tänä vuonna sitä riitti jo hyvissä ajoin. Hyvä niin, sillä viime vuodesta oli jonkin verran kalavelkoja maksettavana.

Kova flunssa - tai mikä influenssa nyt lieneekään - on kuitenkin pitänyt huolen siitä, että itse joulun vietto on mennyt vähän kuutamolla. Pää kun on muutenkin turvoksissa, ei asiaa auta että joka paikka on tukossa. Vähän kuin otettaisiin perhepannupitsa ja lisukkeeksi majoneesia. Koko purkki.

Hyvä puoli on se, että on saanut olla sivustakatsojan roolissa ihan luvan kanssa. Viihdyttäjäksi ei meikäläisestä nyt ole ollut. Eikä ole ollut tarviskaan. Kun mukana on pieniä lapsia, muut viihdykkeet ovat turhia. Lapsistahan joulussa on kysymys. Lämpö ja tunnelma on ollut vahva, näin kuutamollakin.

Huomenna suunnataan sitten takaisin kotiin. Valmistautuminen uuden vuoden viettoon voi alkaa. Jotenkin pitäisi varmaan summata vanha vuosi yhteen. Pidetään asia yksinkertaisena: olen elossa. Voiko enempää toivoa? :-D