Kesä on ja pysyy. Heinäkuu on tyypillisesti lomakuu, mutta minulle se on vilkas työkuukausi. Mahtavaa!

Hommissa on paljon oppimista, mutta kyllä prosessori vielä sen verran toimii, että mitään ylivaikeaa ei vielä ole eteeni ilmaantunut. Jo nyt huomaan, että työmäärä tulee olemaan melkoinen, ja vaatii minulta melkoista itsekuria pidättäytyä kolmessa työpäivässä per viikko. No, saa ainakin tuntisaldot plussalle.

***

Asiasta kukkaruukkuun.

Kävin tuossa männä päivänä pientä pohdintaa pikku päässäni: poliitikot ja heidän omahyväinen asenne ketuttivat. Onko oikein että yhteiskuntaa pyörittää joukko, jolla suurin motiivi on oman itsensä pönkittäminen? Onko oikein, että päättäjinä toimivat kaverit joilla - harvoja poikkeuksia lukuunottamatta - ei ole politiikan ulkopuolisesta työelämästä kokemusta?

Ennen muuta, onko oikein, että koko politiikka tuntuu rypevän pelkästään talouden ehdoilla? Syytän osittain myös perusteena käytettäviä talousteorioita, joissa lyhytnäköinen hyöty ja ahneus ovat lähes poikkeuksetta oletusten pohjana.

Kenkuttaa myös, että poliittiset järjestelmät ympäri maailman pohjautuvat muinaisiin "perustuslakeihin" joilla joissakin tapauksissa ei ole mitään arvoa nykyisessä maailmassa. 

Ei, en ole poliittisesti aktiivinen, ja vasemmisto/oikeisto asettelu pitäisi mielestäni saada viimein haudattua - kumpikin on väärässä ja oikeassa. Silti pohdin tällaisia, koska ihmettelen kuinka kauan maapallolla on varaa olla laskematta hintaa sille miten sen resursseja käytetään "ilmaiseksi".

Samalla pohdin ahneuden pohjattomuutta: 10 miljoonien arvoisia johtajia vs. nälkäkuolemat, 100 miljoonan siirtosummat ja 150 euron pääsyliput futismatseihin. Järki touhusta on kadonnut jo aikoja sitten.

Lasten saaminen tällaiseen ilmapiiriin tuntuu pelottavalta. Mutta miten saisi muutosta aikaiseksi? Kun itselle tuntuu henkilökohtaisenkin vaikuttamisen mahdollisuudet olevan pimeän peitossa, saati sitten se että saisi viestiä eteenpäin.

Huomaa että ikä alkaa painaa; käyttää energiaa "aikuisten asioista" murehtimiseen. No totta puhuen, vähemmän on tullut yöunia menetettyä näiden ajatusten vuoksi. Ehkä pitäisi. Ehkä ongelma on juuri siinä, että meikäläisen tasolla touhu jää vain saamattomaksi pohdiskeluksi?

***

Eilisistä verikokeista ei ole tullut raporttia, joten kaikki lienee silläkin rintamalla hyvin. Vointi on muutenkin piristymään päin. Ei väsytä niin poskettomasti. Lenkkeilyyn asti en ole kuitenkaan energiaa saanut viedyksi... :-)