Syökää itsenne muodottomiksi. Juokaa itsenne kauniiksi. Antakaa lahjoja sydämestänne, älkää lahjomisen pakosta. Ottakaa se rauha mikä otettavissa on. Ja nauttikaa läheisten olemassaolosta.

Sillä seuraavaan jouluun on vielä/enää - katsontakannasta riippuen - 364 päivää.

Stressittömiä päiviä vuodelle 2010.

***

Täällä Sivakkavaaran joulumaassa pakkasta on yli 24 astetta. Piipuista tupruaa valkoinen savu, kun ruokia valmistellaan koko porukalle. Ruokahalua ja hyvää oloa on ilmassa yllin kyllin. Lasten läsnäolo on saanut joulumielen tämänkin tontun - siis joulutontun - huulille. Oli jo aikakin.

Huomenna aamulla suunta noin 463 kilometriä Etelään päin, takaisin koto-Helsinkiin. Nopea vaatekertojen vaihto ja pakkaaisprosessi, jonka jälkeen matka jatkuu aina eksoottiselle Ruotsin risteilylle. Tapanin tanssit ja kaikkea sellaista. Sitä tässä odottaa itse kukin kuin joulupukki joulupuuroa. Jutta ei koske viinaksiin, itsestäni en mene takuuseen.

Välipäivinä pääsee rauhoittumaan (ja laihtumaan) takaisin töihin, ennen kuin on aika ottaa vastaan vuosi 2010. Lupauksia on varastossa vaikka kuinka paljon, joten jätetään ne sinne varastoon kypsymään/pilaantumaan - katsontakannasta riippuen. Raketteja en ammu. Jutta ei koske viinaksiin, itsestäni en mene takuuseen.

Yksi kuitenkin pitää - juoksukuntoon on kesäksi päästävä. Pikku selkkaus viruksen kanssa veti niin tiukasti mehut miehestä, että paljon tulee töitä tehdä kunnon saamiseksi takaisin. Oli lapsia taikka ei. Naurakaa vain te uskottomat... ;-)

Leikki sikseen ja sitä rataa. Tästä alkaa taas mieletön seikkailu 2010, jonka vaiheita saamme toivottavasti jakaa kaikki keskenämme.

Kiitos jännittävästä vuodesta 2009. Siitä ei puuttunut ainakaan dramatiikkaa. Näin vuoden lopuksi olisi aina paikalla listata "high-lightit", mutta jätän sen tuonnemmaksi. Ihan itseni vuoksi.