Vaipat pois, kas noin. Peppu puhtaaksi kraanan alla, ja mukelo takaisin hoitopöydälle. Kaksi sekuntia tästä, ja melkoisen pöräyksen saattelemana sinapin värinen mönjä värjää hoitopöydän, isän paidan ja lattian yllättävän kokonaisvaltaisesti.

Ja hoitopöydältä kuuluu helpottunut huokaisu. Pieni hymy vielä kaupan päälle.

Mitä siinä muuta voi kuin nauraa, ja pakahtua rakkauden tunteesta? Putsata tietysti vauvan pylly uudestaan, kuivata se ja laittaa uudet vaipat.

Jonka jälkeen menee toiset kaksi sekuntia, ja pörähtää uudemman kerran. Ähäkutti, ehdimpäs vaihtaa ensin... ;-)

Vauva voi hyvin. Syö rinnasta suurimman osan aikaa, nukkuu paljon ja paskoo lopun aikaa. Itkua on ilmassa jonkin verran. Varmasti menee vielä hetki että osaa itkuja tulkita oikein, mutta kaikin puolin pikku prinsessa on ollut tähän mennessä "verrattain helppo" - jos tällainen ilmaus sallitaan.

No, onhan koliikilla vielä toki muutama päivä aikaa ilmaantua... ;-)

Öisin vauva herää syömään 3-5 kertaa, mutta mikä parhainta, tuore äiti saa unen päästä kiinni syötön jälkeen useimmiten nopeasti. Tottakai, pidempiäkin valvomisjaksoja öisin on. En voi kuin ihmetellä mistä äiti kaikki voimansa ammentaa vaikka hänellä onkin päävastuu yöhoitamisista.

Itse nukun vaihtelevasti, mutta riittävästi. Hyvätkään yöunet eivät kuitenkaan vähennä uupumuksen tunnetta, joka etenkin aamuisin haittaa pahasti. Muutoinkin käyn hitaalla: asioita unohtuu, tekemiset vaativat todellisia ponnistuksia ja mielihyvän tunteet peittyvät liian paljon ahdistuksen alle.

Vauvanhoidossa olen kuitenkin pärjännyt tähän asti oikein hyvin. Ja oman pikku tyttären silmistä saan ammennettua voimaa jaksaa taas hetken, päivän eteenpäin.

Vaikka välillä usko itseen onkin koetuksella, se ei tarkoita etteikö minulla nyt olisi tärkeämpääkin ajateltavaa. Siihen keskittymällä uskon, että tumma pilvi sisälläni on vain väliaikainen, joka jonakin kauniina päivänä on poissa.

Me olemme nyt oikea perhe. Me kolme, yhdessä tästä eteenpäin. Tähän asti olen jo päässyt, joten tässä vaiheessa luovuttaminen tuntuisi aika hölmöltä. ;-)